Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:
Rondreis > Cambodia >     Cambodja 7 dagen langs de Mekong

Cambodja 7 dagen langs de Mekong

Vanaf € 369 p.p. 369
DONG KRALOR – KRATIE – KOMPONG THOM – SIEM REAP – BATTAMBANG – PHNOM PENH

DAG 01 AANKOSMT - DONG KRALOR - KRATIE (L)
  
U wordt welkomgeheten door onze gids bij de Dong Kralor grens overgang (Cambodja - Laos grens).
Na voltooiing van de immigratie procedure en het binnentreden van Cambodja ontmoet u onze gids en chauffeur om vervolgens rechtstreeks naar kratie te reizen. Aangekomen bij Kratie maken we een boottocht op de rivier om zoetwater dolfijnen te bewonderen. Kratie - een kleine koloniale stad, gelegen op een heuvel aan de voet van de Mekong, met prachtige traditionele Khmer huizen. U overnacht in Kratie.
  roudreis-reis-7days-dong-kralor-kratie-siem-reap-phnompenh

DAG 02 KRATIE – KOMPONG CHAM – KOMPONG TOM (O,L)
 
U bezoekt in de ochtend een markt in de kleine stad Kratie alvorens vertrek naar Kompong Cham. Een bezoek aan de Wat Nokor ook wel genaamd Nokor Bachey Pagoda. Wat Nokor is een 11e eeuwse Mahayana boeddhistisch heiligdom gemaakt van zandsteen en lateriet met een grote liggende Boeddha en talrijke nissen met Boeddha beelden.
Vertrek vervolgens naar Kampong Thom (138 kilometer van Kampong Cham). De reis zal ongeveer drie uur duren.

 roudreis-reis-7days-dong-kralor-kratie-siem-reap-phnompenh

 

 

DAG 03 KOMPONG THOM - SIEM REAP (O,L)
 
‘S ochtends vertrekken we naar de archeologische locatie van Prei Kuk Sambor, die is bezaaid met honderd Pre- Angkor stijl tempels. De locatie, een deel van het Chenla Koninkrijk, omvat een oppervlakte van bijna 1000 hectare omsloten door dubbele wanden, en honderden tempels en torens; de bouw ervan dateert van verscheidene eeuwen voor Angkor Wat. De toestand van de wegen zijn erg slecht, maar het spectaculaire landschap, met een mengsel van tempels en woud maakt de ontberingen allemaal de moeite waard. Na het zien van deze herkenningspunt gaan we verder naar Siem Reap en passeren verschillende traditionele Khmer dorpen. Op de terugweg brengen we een bezoek aan de archeologische "Naga Bridge" in Kompong Kdei.

 roudreis-reis-7days-dong-kralor-kratie-siem-reap-phnompenh
DAG 04 SIEM REAP EXPLORATIE (O,L)

We beginnen de dag te fiets en fietsen (circa 45 minuten) naar werelderfgoed locaties op de minder begane wegen. Tijdens de rit door de jungle passeren we een lokaal dorp en een plaatselijke winkel. Het is een zeer bijzondere en actieve dag  en u verkent enkele van de mooiste tempels van Angkor. U brengt een bezoek aan de West Gate van Angkor Thom welke onontdekt is door het massatoerisme. .

De tour start met een bezoek aan de wereld beroemde tempel Angkor Wat. Angkor is genoteerd op de  werelderfgoed lijst sinds 1992, beroemd om haar schoonheid en pracht. Angkor Wat heeft de langste ononderbroken bas-reliëf in de wereld, die langs de buitenste galerij muren loopt en verhalen uitbeeld uit de hindoeïstische mythologie. Bezoek Bakheng Tempel en geniet van een romantische zonsondergang vanaf de Bakheng heuvel.
Geniet van 1 uur voetmassage en wandel door de drukke zogeheten ‘Bar Street’ waar er meer dan genoeg barretjes te vinden zijn voor een verfrissend drankje of ga lekker winkelen op de Angkor Night Market.

  roudreis-reis-7days-dong-kralor-kratie-siem-reap-phnompenh
DAG 05 SIEM REAP - BATTAMBANG (O,L)roudreis-reis-7days-dong-kralor-kratie-siem-reap-phnompenh
Tijdens de maanden april tot en met juli is het water niveau erg laag, waardoor we over de weg naar Battambang zullen reizen.

 

 

Hier zult u getuige zijn van de gehele zijde productie. U zult getuigen zijn van het nuttigen van de Mulberry bladeren door de zijderupsen tot ze hun cocon spinnen, het verzamelen van de cocons die vervolgens worden omgezet in zijden draad, het weven van de vrouwen, en natuurlijk de mooie afgewerkte producten van zijde, een prachtige souvenir uit Cambodja, die u kunt kopen bij de on-site boetiek. Bij aankomst in Battambang transfer naar uw hotel om u op te frissen voor het vervolg van de reis.
 
We bezoeken een lokale familie boerderij, Cambodja eerste wijngaard - Phnom Prasat Banan Vineyard – U kunt binnen een kijkje nemen en leren over de wijn productie in de tropen en natuurlijk te genieten van wijn proeven! Een paar kilometer verder naar het zuiden komt u bij de uitstekend bewaard gebleven 11e eeuwse Angkoriaanse tempel op een bergtop van Phnom Banan. Na het beklimmen van de 350 + traptreden wordt u getrakteerd op een heerlijk rustige omgeving met een prachtig uitzicht over het omringende landschap, met kleine dorpen op de eindeloze rijstvelden, omgeven door de karakteristieke suiker palmbomen. Tevens een prachtige locatie voor een zonsondergang.

roudreis-reis-7days-dong-kralor-kratie-siem-reap-phnompenh

DAG 06 BATTAMBANG - UDONG STOEPA’S - PHNOM PENH (O,L)
  
‘S ochtends rijden we naar het Bamboo trein Station. De bamboe trein is opgezet door de dorpelingen om het vervoer van goederen en personen te vergemakkelijken. De trein zelf is vrij simplistisch- een platform op 4 wielen geactiveerd door een kleine motor. Zittend op het platform reizen we de acht kilometer naar het volgende station door het prachtige landschap en de rijstvelden.
roudreis-reis-7days-dong-kralor-kratie-siem-reap-phnompenh

Bij aankomst bezoeken we een dorpje om het dagelijks leven van de Cambodjaanse platteland te ontdekken. Vervolgens vertrekken we vanuit Battambang naar Phnom Penh en doorkruisen het spectaculaire landschap, omgeven door dorpjes en rijstvelden en maken een stop in de Kompong Chhnang provincie, om pottenbakkerijen te bezoeken. Onderweg maken we een stop bij Udong vervolgens een bezoek aan de verschillende tempels en tevens de drie grote stoepa's waar de as van de drie voormalige Koningen bewaard is gebleven. Vervolgens bezoekt u het meest indrukwekkende bouwwerk van de locatie, de "Vihara van de 18-Cubit Boeddha". Penh - de stad behoudt zijn traditionele Khmer en koloniale charme. Franse villa's langs met bomen omzoomde boulevards /lanen herinneren de bezoeker eraan dat de stad ooit werd beschouwd als de parel van Zuidoost Azië. De recente politieke veranderingen/hervormingen hebben geleid tot een economische Bloei en door de gehele stad springen er nieuwe hotels, restaurants, barretjes en discotheken uit de grond.

roudreis-reis-7days-dong-kralor-kratie-siem-reap-phnompenh

DAG 07 PHNOM PENH EXPLORATIE (O, L)

We beginnen met een bezoek aan het Koninklijk Paleis complex gebouwd in 1866 door de voorgangers van koning Norodom, Dit paleis is een van de meest opvallende van de indrukwekkende kleurrijke Khmerstijl paleizen. Nabij het Koninklijk Paleis is de Zilveren Pagode (De Emerald Buddha tempel), waar vele Boeddha beelden te bezichtigen zijn, gemaakt en versierd met diamant, smaragd, goud en zilver. Hervat de reis met een bezoek aan het Independence Monument, dat werd gebouwd in 1954 nadat de Cambodjanen hun land bevrijde van de Franse koloniale bezetters, alvorens een bezoek aan het Nationale Museum, het karakteristiek rode gebouw van prachtige Khmer architectuur werd gebouwd in 1917 en bevat meer dan 5000 kunstvoorwerpen vervaardigd van zandsteen, brons, zilver, koper, hout en anderen materialen.

roudreis-reis-7days-dong-kralor-kratie-siem-reap-phnompenh

 

 

Bezoek Wat Phnom Penh Daun – deze pagode heeft zijn naam te danken aan Lady Daun Penh die de pagode in 1372 op een kleine heuvel liet bouwen. De legende gaat dat na een bijzonder zware overstroming, een rijke vrouw met de naam Rode Daun Penh een boom vond aan de oevers van de Mekong waarin vier beelden van Boeddha verborgen waren.

Vandaag de dag blijft Wat Phnom nog steeds de hoogste kunstmatige heuvel in Phnom Penh en tevens het centrum van vele vormen van vrijetijdsbesteding. Winkelen bij Toul Tompong markt (de zogenaamde Russische markt), die zijn naam te danken heeft aan de prevalentie van voorwerpen uit het Oostblok verleden, vandaag de dag is de Russische markt een schatkamer voor de toerist, u zult hier een bruisend dagelijks leven aantreffen en specialiteiten, authentieke bouwwerken
en het typische Cambodjaanse karakter van de lokale bevolking.

(Einde van onze diensten).

roudreis-reis-7days-dong-kralor-kratie-siem-reap-phnompenh

Prijs is inclusief:
 • 6 overnachtingen hotel & pension gebaseerd op een dubbele gedeelde kamer
 • Maaltijden: Halfpension lunch in een lokaal restaurant als vermeld in het programma (O: Ontbijt, L: lunch D: diner)
 • Luchthaven transfers & Vervoer per airco voertuigen per programma
 • Excursies en entreegelden zoals omschreven
 • Lokale Engels sprekende gids per programma (alleen transfers)
 • Boottocht zoals vermeld in het programma
 • Koud water en een handdoek tijdens de excursies

Prijs is exclusief:

 • Visa kosten: 20 $
 • Internationaal vliegticket in-uit Cambodja
 • Internationale luchthaven belasting: 25 $
 • Extra maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • (Niet in het programma vernoemde maaltijden, drankjes etc.)

 

Vanaf € 369 p.p. 369

Cambodja 7 dagen langs de Mekong

Vanaf € 369 p.p.
Aantal volwassenen:
Aantal kinderen:
Selecteer optie / type:
Van datum
tot
Selecteer Begindatum:
 

Toon alle data met prijs informatie

Bekijk wat is inbegrepen.

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat