Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:
Rondreis > Cambodia >     Cambodja 7 dagen overland ervaringen

Cambodja 7 dagen overland ervaringen

Vanaf € 348 p.p. 348

POIPET – SIEM REAP – BATTAMBANG – PHNOM PENHDAG 01 AANKOMST POIPET (Aranyaprathet) – SIEM REAP

Een hartelijk welkom aan de Thaise-Cambodjaanse grens (Poipet - Aranyaprathet). Onze gids wacht u op aan de Cambodjaanse kant. Na de formaliteiten vertrekken we richting Siem Reap. Een rit van ongeveer 2 uur op een pas aangelegde weg. We passeren lokale dorpen, rijstvelden en beeldhouwkunst dorpjes. U transfer brengt u rechtstreeks naar uw hotel voor de incheck.

De rest van de dag heeft u ter vrije invulling na een lange reis.    

DAG 02 SIEM REAP EXPLORATIE (O,L)

We beginnen/vertrekken op een ossenwagen om een bezoek te brengen aan het Khmer Dorp en genieten tegelijkertijd van een prachtig uitzicht op de rijstvelden, de vele palmbomen en de heerlijke frisse lucht. We stappen aan boord van de boot in het Tonle Sap Lake. Hier kunt u genieten van een korte cruise langs drijvende dorpen compleet met scholen, restaurants en ziekenhuizen. We bezoeken Angkor Nationaal Museum (www.angkornationalmuseum.com) Een aangename en fascinerende ervaring door middel van een schilderachtige legendarische tentoonstelling met behulp van state of the art multimedia-technologie die u terug neemt in de oude Khmerbeschaving op een. De door het museum tentoongestelde voorwerpen zijn opgenomen in 8 galerijen in chronologische volgorde. Een exclusieve galerij van 1000 Boeddha beelden die een duidelijk beeld geeft van hoe het boeddhisme spiritueel verbonden is met de oude Khmerbeschaving tot op de dag van vandaag. Sta versteld van de meest prestigieuze collectie die ooit is samengesteld.

DAG 03 SIEM REAP EXPLORATIE (O,L)

 We beginnen de dag te fiets en fietsen (circa 45 minuten) naar werelderfgoed locaties op de minder begane wegen. Tijdens de rit door de jungle passeren we een lokaal dorp en een plaatselijke winkel. Het is een zeer bijzondere en actieve dag  en u verkent enkele van de mooiste tempels van Angkor. U brengt een bezoek aan de West Gate van Angkor Thom welke onontdekt is door het massatoerisme.

De tour start met een bezoek aan de wereld beroemde tempel Angkor Wat. Angkor is genoteerd op de  werelderfgoed lijst sinds 1992, beroemd om haar schoonheid en pracht. Angkor Wat heeft de langste ononderbroken bas-reliëf in de wereld, die langs de buitenste galerij muren loopt en verhalen uitbeeld uit de hindoeïstische mythologie. Bezoek Bakheng Tempel en geniet van een romantische zonsondergang vanaf de Bakheng heuvel.
Geniet van 1 uur voetmassage en wandel door de drukke zogeheten ‘Bar Street’ waar er meer dan genoeg barretjes te vinden zijn voor een verfrissend drankje of ga lekker winkelen op de Angkor Night Market.DAG 04 SIEM REAP – BATTAMBANG (O,L)

We vertrekken over de weg voor Battambang met onze Engels sprekende gids. Vervolgens brengen we een bezoek aan Puok - Wat de thuisbasis is van de Artisans d'Angkor Silk Farm. We bezoeken Puok District om het Nationale Silk Centre te bezoeken, een fascinerende manier om meer te leren over de Cambodjaanse zijde productie. We zullen hier wat tijd doorbrengen en het productie proces van zijden van begin tot eind waar te nemen zowel als het telen en oogsten van de moerbeiboom en het vermenigvuldigingsproces zowel als de levenscyclus van de zijderups. 

We bezoeken een lokale familie boerderij, Cambodja eerste wijngaard - Phnom Prasat Banan Vineyard – U kunt binnen een kijkje nemen en leren over de wijn productie in de tropen en natuurlijk te genieten van wijn proeven! Een paar kilometer verder naar het zuiden komt u bij de uitstekend bewaard gebleven 11e eeuwse Angkoriaanse tempel op een bergtop van Phnom Banan. Na het beklimmen van de 350 + traptreden wordt u getrakteerd op een heerlijk rustige omgeving met een prachtig uitzicht over het omringende landschap, met kleine dorpen op de eindeloze rijstvelden, omgeven door de karakteristieke suiker palmbomen. Tevens een prachtige locatie  voor een zonsondergang. 

DAG  05 BATTAMBANG – PHNOM PENH (O,L)

‘S ochtends verkennen we Battambang's platteland, een echte kijk op de natuurlijke schoonheid van de traditionele levensstijl van Cambodjaanse plattenland. Rij door het platteland om kleinschalige industrieën te bezoeken zoals de productie van rijstpapier, weef centra en zelfs een vis pasta fabriek. Vervolgens rijden we naar het Bamboe treinstation. De bamboe trein is opgezet door de dorpelingen om het vervoer van goederen en personen te vergemakkelijken. De trein zelf is vrij simpel- een platform op 4 wielen geactiveerd door een kleine motor. Zittend op het platform reizen we de acht kilometer naar het volgende station door het prachtige landschap en de rijstvelden.
  
Bij aankomst bezoeken we een dorpje om het dagelijks leven van de Cambodjaanse platteland te ontdekken.
We maken vandaag onder andere een stop in de Kompong Chnang provincie om traditioneel handgemaakt aardewerk te bezichtigen en tevens een bezoek te brengen aan de 17e eeuwse hoofdstad van Cambodja, Odong. Bij aankomst in Phnom Penh bent u vrij om uw tijdsbesteding zelf in te vullen.

DAG 06 PHNOM PENH EXPLORATIE (O,L)

We beginnen met een bezoek aan het Koninklijk Paleis complex gebouwd in 1866 door de voorgangers van koning Norodom, Dit paleis is een van de meest opvallende en indrukwekkende kleurrijke Khmerstijl paleizen. Nabij het Koninklijk Paleis is de Zilveren Pagode (De Emerald Buddha tempel), waar vele Boeddha beelden te bezichtigen zijn, gemaakt en versierd met diamant, smaragd, goud en zilver.
Hervat de reis met een bezoek aan het Independence Monument, dat werd gebouwd in 1954 nadat de Cambodjanen hun land bevrijde van de Franse koloniale bezetters, alvorens een bezoek aan het Nationale Museum, het karakteristiek rode gebouw van prachtige Khmer architectuur werd gebouwd in 1917 en bevat meer dan 5000 kunstvoorwerpen vervaardigd van zandsteen, brons, zilver, koper, hout en anderen.

Bezoek Wat Phnom Penh Daun – deze pagode heeft zijn naam te danken aan Lady Daun Penh die de pagode in 1372 op een kleine heuvel liet bouwen. De legende gaat dat na een bijzonder zware overstroming, een rijke vrouw met de naam Rode Daun Penh een boom vond aan de oevers van de Mekong waarin vier beelden van Boeddha verborgen waren. Vandaag de dag blijft Wat Phnom de hoogste heuvel in Phnom Penh en het centrum van vele vormen van vrijetijdsbesteding.
   

DAG 07    PHNOM PENH – VERTREK (O)

Transfer naar Phnom Penh airport voor vertrek naar volgende bestemming.

Vanaf € 348 p.p. 348

Cambodja 7 dagen overland ervaringen

Vanaf € 348 p.p.
Aantal volwassenen:
Aantal kinderen:
Selecteer optie / type:
Van datum
tot
Selecteer Begindatum:
 

Toon alle data met prijs informatie

Bekijk wat is inbegrepen.

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat