Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:

Informatie BezoekIndochina.nl

Reisdocumenten  

Om te reizen in Indochina(Cambodja, Laos, Myanmar en Vietnam) is een geldig paspoort vereist. Dit dient na terugkomst vanuit een van deze landen nog 6 maanden geldig te zijn. In alle vier deze landen is een visa vereist.

reisdocumenten-indochina

Voor alle landen geldt: houd er rekening mee dat wanneer u overland Thailand binnenkomt vanuit Laos, Cambodja, Myanmar of Vietnam u een visa krijgt van 14 dagen. Indien u op de luchthaven van Bangkok arriveert krijgt u een visa van 30 dagen.

Visum Cambodja
Alle bezoekers, met uitzondering van de burgers van Maleisië, Singapore, de Filipijnen, Laos en Vietnam hebben een visum nodig voor Cambodja. U kunt een hogere prijs verwachten als u de grens oversteekt bij een van de land-grensovergangen.

Visa kunnen worden verkregen op een Cambodjaanse ambassade of het consulaat in het buitenland. Visa zijn ook beschikbaar "bij aankomst" op beide internationale luchthavens, alle zes internationale grensovergangen met Thailand, een aantal internationale grensovergangen met Vietnam, en bij de belangrijkste grensovergang met Laos.

Toeristisch visum: wanneer u het visum van te voren heeft aangevraagd is deze geldig gedurende 90 dagen (moet worden gebruikt binnen 3 maanden), en is goed voor een 30 dagen entree vergunnings stempel die slechts eenmaal kan worden verlengd voor nog eens 30 dagen in Phnom Penh ( of elders via agentschappen) voor een schappelijk bedrag.

Visum Laos

Ook voor Laos heeft u een visa nodig. Een 30 dagen Visum is op de luchthaven van Vientiane en Luang Prabang verkrijgbaar en aan de grens bij thailand bij Vientiane(friendshipbridge). Visa kunnen van te voren geregld worden bij elke Laos ambassade in de wereld, ook kunt u het visum in Bangkok of in Phnom Penh regelen. Indien u laos binnengaat bij de grensovergan VuemKham( bij de 'vierduizendeilanden') dient u het visum al voor vertrek in bezit te hebben. u kunt deze aanvragen bij de ambassade van Laos.
Het visum is ook via reisagenten in Laos verkrijgbaar.

Visum Myanmar

U kunt een visum voor Birma gemakkelijk verkrijgen bij het consulaat of de ambassade in uw land
. Bezoekers moeten beschikken over een geldig paspoort (minstens 6 maanden vanaf de datum van binnenkomst in naar Myanmar)
EVT (Entry Visa for Tourist) kan worden verkregen bij alle Myanmar ambassade / consulaat kantoren of bij aankomst in Yangon airport. het Toeristenvisumkost is geldig voor een 28 daags verblijf (niet - verlengbaar). Denk eraan dat u twee pasfoto's nodig heeft voor u Visa.

Visum Vietnam

Let op: Vietnam is het enige land in Indochina waar je geen visa bij aankomst kan verkrijgen! het visum dient dus altijd van te voren te zijn aangevraagd en verkregen anders wordt toegang tot het land bij de douane ontzecht. Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort, moeten voor Vietnam in alle gevallen een visum in het paspoort gestempeld hebben. Voor het verkrijgen van een visum moet je paspoort 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig zijn en heb je een pasfoto en een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier nodigt, te downloaden op de site van de ambassade
. Indien u naar Vietnam wilt reizen raden wij u aan zo vroeg mogelijk te beginnen met de aanvraag van het visum.

Voor Laos, Cambodja, Myanmar en Vietnam dient u 2 pasfoto´s per persoon mee te nemen!


Reisverzekering

Een goede reisverzekering is een absoluut vereiste. Deze kunt u eenvoudig in Nederland afsluiten, heeft u reeds een reisverzekering, controleer dan of deze werelddekking biedt. Is dit niet het geval, laat uw huidige dekking dan uitbreiden. U bent anders niet verzekerd, vergeet niet uw verzekeringbewijs mee te nemen op vakantie.  


Medisch

Voor zowel Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand en Vietnam zijn geen inentingen verplicht. Aanbevolen wordt echter om een DTP-vaccinatie en een vaccinatie tegen Hepatitis A te nemen. Contacteer hiervoor de huisarts, de GGD of de Travelclinic. Landen waar u  rekening moet houden met Malaria zijn Laos, Cambodja en Birma. Wanneer u in deze streken in de jungle trekt moet u rekening houden met bepaalde kledingvoorschriften, zie bagage. Ook is de malariamug, in de zojuist genoemde gebieden, alleen ‘s avonds tijdens schemertijd actief. Wij adviseren daarom rond deze tijden binnen te verblijven met de airco aan. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

Een ander gevaarlijke ziekte die kan worden overgebracht is dengue fever. Echter, om besmet te raken moet u meerdere malen worden gestoken. De ziekte kenmerkt zich door vermoeidheid, hoofdpijn en hoge koorts. Indien men erop tijd bij is kan de ziekte doorgaans snel worden genezen. Raadpleeg voor de laatste informatie uw huisarts of de DGD / GGD in uw omgeving. Het is ook zeer belangrijk om geen water uit de kraan te drinken. Het is mogelijk dat u hiervan darmstoornissen oploopt. Als u regelmatig geneesmiddelen gebruikt, zorg er dan voor dat u voldoende meeneemt. Het is mogelijk dat deze medicijnen in de betreffende landen niet verkrijgbaar zijn. Neem altijd een kopie (in het Engels) van het recept mee of, indien in uw bezit, een medisch paspoort.  

De ziekenhuizen in Thailand zijn van uiterst goede kwaliteit, zowel dat van het personeel als dat van het ziekenhuis zelf. Dit komt doordat de artsen vrijwel altijd in het buitenland zijn opgeleid en het ziekenhuis over de meest luxe faciliteiten beschikt om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

In de resterende landen Cambodja, Laos, myanmar en Vietnam zal dit veel minder het geval zijn en zullen ziekenhuisen van minder goede kwaliteit zijn. Mocht u tijdens uw bezoek medische problemen hebben, dan zullen wij u altijd proberen zoveel mogelijk te ondersteunen.

 • Thailand, Bangkok: Bumrungrad;
 • Cambodja, siem Reap: Royal Angkor International Hospital
 • Cambodja, Phnom Penh: International SOS Medical and Dental Clinic
 • Laos,Vientiane: International Medical Clinic
 • Laos,Vientiane: The Swedish Embassy Clinic and the Australian Clinic
 • Myanmar, Yangon: Pun Hlaing International Hospital
 • Myanmar, Yangon: Pacific Medical Center
 • Vietnam, Hanoi: Hanoi French Hospital and Family Medical Practice Hanoi
 • vietnam, Ho Chi Minh City(Saigon): Centre Medical International

In Cambodia, Laos, Myanmar en Vietnam is de SOS international clinic actief. SOS International is 's werelds toonaangevende internationale gezondheidszorg, medische hulp, en veligheidsdiensten organisatie. Zij helpen organisaties het beheer van de gezondheids-en veiligheidsrisico's met betrekking tot internationale reizigers en emigranten. Bekijk de website voor meer informatie.


Geldzaken

Cambodja

De munteenheid in Cambodja is de Cambodjaanse Riel(1 euro is ongeveer Riel) Er zijn Bankbiljetten van 50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000, 10000, 20000, 50000, 100000 riel, hoewel de laatste twee biljetten slechts weinig worden gebruikt
.

Laos
De munteenheid in Laos is de Kip(1euro is ongeveer 10 Kip)Er zijn bankbiljetten in omloop van 50.000, 20.000, 10.000, 5.000, 2.000, 1.000, en 500 kip, (en kleinere coupures van 100, 50, 20, 10 en 1 kip die praktisch nooit meer gebruikt worden). Oppassen bij het wisselen van westerse valuta in kip: je kunt wat je over hebt later buiten Laos niet meer kwijt.

Myanmar
De munteenheid in Myanmar is de Burmeese kyat(1euro is ongeveer 8 kyat) Echter kan er door toeristen voornamelijk alleen in US dollars betaald worden.

Vietnam
De munteenheid in Vietnam is de Vietnamese Dong(1euro is ongeveer 25 Dong) De volgende munten worden gebruikt: 200, 500, 1000, 2000 en 5000 Vietnam Dong.
Het papiergeld is beschikbaar in 200, 500, 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000, 100.000, 200.000 en 500.000 Vietnam Dong.

Thailand
De munteenheid is de Thaise Baht ( 1 euro is ongeveer 50 Baht). Er zijn muntstukken van 1, 2, 5 en 10 Baht en bankbiljetten van 10, 20, 50, 100 , 500 en 1000 Baht. Wij raden aan om uw Euro’s bij de grotere banken van Thailand om te wisselen voor Thaise Baht.

U kunt in Thailand met cuw reditcard betalen en Traveller cheques worden bijna overal geaccepteerd. Uiteraard kunt u ook Thaise Baht opnemen met uw bankpas, dit kunt u doen bij verschillende geldautomaten (ATM's). Thaise banken berekenen 150 Thaise Baht per opname. Banken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 15.30 uur, ATM's zijn natuurlijk 24 uur per dag beschikbaar.

indochina-cultuur

Religie 

Cambodja
De meeste Cambodjanen, zo'n 96,4%, hangen het Theravada boeddhisme aan  v. De grootste religieuze minderheid vormen de moslims met 2,1% van de bevolking, zij behoren over het algemeen tot de Cham
. Deze groep leeft gescheiden van het merendeel van de bevolking. Islamieten mogen er niet trouwen met niet-islamieten. Een zeer kleine groep in Cambodja is christen. Veruit  voordat het boeddhisme zijn intrede deed in Zuidoost-Azië en dus ook Cambodja, was het hindoeisme de algemene religie. Het boeddhisme is behalve een religie, meer een levensbeschouwing en levenswijze. Want, zoals de leer van het boeddhisme voorschrijft: álleen geloven is niet genoeg. Cambodja is hierdoor de meest homogene samenleving van Zuidoost-Azië. Echter, hiermee zijn de Cambodjanen niet minder tolerant ten opzicht van andere culturen. Westerse gebruiken, zoals elkaar groeten met de handdruk, komen steeds vaker voor in Cambodja.

Laos
Er is een geen officiële religie in Laos, maar de belangrijkste godsdienst, het theravada boeddhisme, drukt wel een grote stempel op de samenleving. Ongeveer twee derde van de Laotianen hangt dit geloof aan en overal waar je komt zie je tempels en andere religieuze afbeeldingen ook zult u veel monniken tegenkomen in het straatbeeld, welke gekleed gaan in hun oranje gewaad. Let op dat personen van een andere seksen, monniken absoluut niet mogen aanraken en niet naast een monnik mogen zitten. Raak dus geen monniken en Boeddhabeelden aan maar benader ze met respect. Een kleine groep Laotianen is christen of moslim. Sommige Hmong-stammen uit het noorden doen aan een soort 'cargo cult' en geloven dat Jezus ooit in een jeep weer op aarde zal terugkeren.

Myanmar
Het grootste gedeelte van de bevolking is boeddhistisch (Theravada) (89%). Het Christendom (4%) en de Islam (4%) zijn de andere belangrijke religies. Een procent van de bevolking hangt het
animistische geloof, het geloof in geesten (de 'nats'), aan. Daarnaast is ook onder de Boeddhistische bevolking het animistische geloof wijd verbreid. Zorg dat je van tevoren goed op de hoogte bent van de politieke situatie  en mensenrechtenschendingen in Myanmar. Laat je informeren over actuele ontwikkelingen in het land, de keerzijde van toerisme,  lees de visie van de oppositie in Myanmar, en het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken. Als onwetende toerist kun je de locals niet helpen, en kun je misschien zelfs voor spanningen en problemen zorgen.

Vietnam
De Vietnamese bevolking is een mengeling van aanhangers van het boeddhisme, confucianisme, traditionele lokale geloven en katholicisme. Hoewel de communistische overheid godsdienstige praktijken heeft afgeraden, wordt het getolereerd binnen de context van onder overheidstoezicht staande boeddhistische en katholieke groepen, en sinds de jaren 1990 is de traditionele verering bij boeddhistische tempels toegestaan. De
protestantse evangelische kerken (die hoofdzakelijk onder etnische minderheden worden gevonden) en andere niet-geregistreerde groepen worden actief onderdrukt. Slechts kleine minderheden zijn katholiek, moslim of aanhanger van minder bekende religies als het Hoa Hao (afgeleid van het boeddhisme) of het taoïsme. Een andere sterk opkomende stroming is het Cao Daism. Dit geloof combineert een beetje het beste van alle religies, maar wordt gezien als een sekte.

De meeste landen zijn dus Buddhistisch
hier volgen een aantal tips:

U moet oppassen als u een Boeddhabeeldje als souvenir mee naar huis wilt nemen, dit kan worden geweigerd door de Douane. Het is zeer onbeleefd wanneer men zodanig gaat zitten dat men uw voetzolen kan zien. In de tempel moet u uw voetzolen altijd in de tegenovergestelde richting van een Boeddhabeeld plaatsen, dus nooit naar Boeddha toe. U moet gepaste kleding dragen waneer u een tempel bezoekt, dit betekent een lange broek en lange mouwen, ook moeten de schoenen altijd uit, wanneer u een tempel betreedt.  


Kleding en Bagage 

Neem niet teveel Bagage mee naar Zuid Oost Azie. Schoenen, slippers, badkleding en lichte, katoenen zomerkleding zijn meestal al genoeg. Bij een eventueel bezoek aan een tempel dient u rekening te houden dat uw knieën en schouders bedekt zijn. In alle betreffende landen is overigens alle kleding te koop tegen zeer lage prijzen. Houdt u wel rekening met de invoerbepalingen van de douane in Nederland. Vooral namaakproducten kunnen voor problemen zorgen. De website van de Nederlandse douane beidt heldere informatie inzake het invoeren van produkten.

Wanneer u met Air Asia een binnenlandse vlucht heeft (economy class) mag u maximaal 15 kilo bagage per persoon inchecken. Uw handbagage mag maximaal 7 kilo zijn, houdt u hier dus rekening mee.  


Trektocht of Jungle Excursie

Mocht u op Trektocht of Jungle Excursie gaan dan adviseren wij u de volgende spullen mee te nemen. Houdt er ook rekening mee dat u veel spullen in een van de Zuid Oost Asiatische landen kan kopen;  

 • Kleding en schoenen geschikt voor een trektocht
 • Veldfles
 • Kleine rugzak
 • Jack voor in de winter (november tot februari)
 • Regencape spullen droog te houden tijdens regenperiode (mei tot oktober)
 • Muggenolie
 • Kopie paspoort

Vervoer

Cambodja
Hoewel er de laatste jaren hard is gewerkt aan de verbetering van de infrastructuur in Cambodja, zijn de meeste wegen nog altijd onverhard. Deze wegen zitten vol enorme kuilen, in het regenseizoen gevuld met water waardoor de weg nog maar nauwelijks zichtbaar is
 • Taxi
  Wil je op een snelle én comfortabele doch kostbare manier Cambodja rondkomen? Neem dan een taxi! Voor ongeveer USD 10 to 20 heb je een taxi voor jezelf, maar dat kan uiteraard goedkoper wanneer je de taxi deelt met andere reizigers of goed weet te onderhandelen.
 • Brommer taxi's
  Een zeer snelle en goedkope manier om je in en om een stad te verplaatsen is met een motortaxi's. Spreek wel altijd van tevoren een prijs af en blijf onderweg goed op de route letten. Veel taxichauffeurs gaan er namelijk vanuit dat jij de weg ook kent en rijden daarom net zo lang door tot jij 'stop' roept.
 • Tuk Tuk
  De Cambodjaanse tuk tuk is een brommer met aan de achterkant een soort tweepersoons koetsje. Het is minder snel dat een brommertaxi, maar wel een iets comfortabelere manier om je te verplaatsen. Vooral wanneer je met zijn tweeën bent. In Siem Reap kun je voor USD 8 per dag een tuk tuk huren die je naar alle tempels van Ankor Wat brengt.

Laos

 • Fietsen
  Een ontzettend leuke en duurzame manier om je te verplaatsen in Laos is met de fiets. Grotere plaatsen als Vientiane en Luang Prabang verken je gemakkelijk per fiets. De wegen zijn er goed en er zijn nauwelijks hoogteverschillen. Ook is het verkeer niet te druk. Buiten de plaatsen kun je ook gaan fietsen maar de wegen zijn er vaak onverhard.
 • Bus
  Het openbaar vervoer in Laos is nog niet heel erg ontwikkeld. Treinverbindingen zijn er vrijwel niet, maar je kunt wel gebruik maken van de bus. Er rijden lijnen tussen de grotere en toeristische plaatsen en deze bussen zijn nog van redelijke kwaliteit. Bovendien is het vervoer voor reizigers aan een stevige opmars bezig. Je kunt kiezen uit zogenaamde VIP-bussen en local bussen. De eerste neem je voor een stuk meer comfort. Reserveer deze van tevoren zodat je zeker bent van een plekje. Voor de langere afstanden kun je ook gebruiken maken van vrachtwagens met bankjes in de bak
 • Sawngthaew
  Echt back to basic?
  Ga dan mee met de locals in een Sawngthaew: een laadbak van een pick-up. Het zogenaamde ‘bushoppen’ in Laos is vrij populair onder backpackers en je hebt vaak de kans om op plekken te komen die nog niet zo erg toeristische zijn. Door de onverharde en stoffige wegen kan het reizen door Laos soms wel wat vermoeiend zijn, maar heeft dat niet juist zijn charme?
 • Boot
  Een andere manier om Laos te ontdekken is per boot. Het is bovendien een ontzettend leuke ervaring om een tocht te maken over een rivier. Zo geniet je optimaal van het prachtige landschap. Populair is de slowboat over de Mekong. Veel reizigers maken de tour vanuit Thailand over de Mekong naar Luang Prubang in het noorden. Of van Pakse naar Si Phan Don in het zuiden.
  Houd wel rekening met drukte en nogal oncomfortabele omstandigheden.

Myanmar

 • Fietstaxi
  Voor kleinere afstanden in Myanmar is het heel eenvoudig om een fietstaxi te nemen. Heb je een langere afstand voor de boeg dan is een 'gewone' taxi aan te raden. Spreek wel altijd vooraf de prijs af met de chauffeur. Het is handig om het visitekaartje van je hotel of guesthouse mee te nemen. Niet iedereen spreekt Engels en zo kun je toch eenvoudig laten zien waar je naartoe moet. Vanwege de slechte toestand van de wegen is reizen in sommige delen van het land zwaar. Wees daar op voorbereid.
 • Bussen
  Indien je met de lokale bevolking kennis wilt maken, is het leuk een lokale bus of pick-up truck nemen. Men gaat vaak vriendelijk en vrij met je om. Sta er niet van te kijken als iemand je vraagt bij het instappen even te helpen door zijn baby vast te houden! Er gaan ook nieuwere, meer comfortabele lange afstandsbussen. Deze stoppen om de paar uur. Reserveer je ticket wel ruim van tevoren. 
 • Treinen
  De trein gaat een stuk langzamer dan de bus, en wil nog wel eens ontsporen. Maar het zicht is vaak prachtig, vooral de rit tussen Mandalay en Lashio is een aanrader. Echter, de treinen zijn in handen van de overheid dus door het kiezen voor dit vervoermiddel ondersteun je het foute regime.
 • Boot
  Er is maar liefst 8000 km. aan rivieren in Myanmar en deze worden nog vaak gebruikt voor transport. Boten en ferries met passagiers vertrekken het hele jaar door. Helaas zijn deze diensten ook in handen van de overheid. Let op: het reizen over water gaat een stuk langzamer dan over land.

Vietnam

 • Taxi
  Taxi`s zijn betrouwbaar, goedkoop en volop beschikbaar in de grotere steden. Neem er wel eentje met een meter die werkt. Van tevoren een prijs afspreken voor je rit is niet erg aan te raden want de meter werkt beter. Wanneer je een langere rit gaat maken kun je wellicht wel een prijs afspreken. Let op: taxichauffeurs hebben vrijwel nooit wisselgeld en spreken zelden Engels. Neem een visitekaartje van je hotel mee en toon dit aan je chauffeur.
 • Cyclo
  Een cyclo (komt van het Franse 'fiets') is een fietstaxi. Dit is een is milieuvriendelijke manier om je door de steden te begeven en zie je de stad op haar best. Bovendien help je de lokale bevolking aan werk. Het ritje is wel wat minder comfortabel dan een gewone taxi en vanwege je eigen veiligheid is het aan te raden alleen overdag met de cyclo te gaan. Spreek vooraf duidelijk een prijs af om later niet onverwacht een veel te hoge rekening gepresenteerd te krijgen. Bemiddeling door een gids of bevriende Vietnamees kan schelen. Stap pas uit wanneer je zeker weet dat je op je plaats van bestemming bent aangekomen.
 • Auto
  Het niet altijd comfortabele en langzame openbaar vervoer maken het huren van een auto met chauffeur een prettig alternatief. Er zijn genoeg auto's te huur en benzine is niet duur. Bovendien heb je zo de vrijheid om te reizen waar je zelf heen wilt. Zelf rijden is nog niet aan te raden vanwege de slechte staat van de wegen en een chauffeur is niet duur. Reis je met een groep dan is het aan te raden een minivan te huren. Dan ben je nog goedkoper uit.
 • Trein
  Reizen met de trein door Vietnam is een stuk relaxter dan met de bus. Hoewel het langzamer kan gaan dan met de bus, heb je een stuk meer ruimte en is het veiliger. De spoorlijnen van Vietnam Railways lopen langs de kust en verbindt Hanoi met Ho Chi Minh City en Haiphong met vertakkingen naar de Chinese grens. De overheid is hard bezig met het moderniseren van het netwerk en de treinen zelf.

indochina-vervoersmiddelen

Telefoneren en Internet

Wij adviseren om eenmaal aangekomen in Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand of Vietnam een simkaart te kopen. Hiermee kunt u voordelig nationaal en internationaal bellen en gebeld worden. Geef het nummer door aan achterblijvers in Nederland. Simkaarten zijn vmeestal verkrijgbaar bij alle grote warenhuizen en bij de meeste supermarkten (Bijv. Seven-Eleven).  De meeste van de hotels die wij gebruiken beschikken over een wireless internetservice. Tevens zijn er in Cambodja, Laos en Thailand tegenwoordig genoeg internetcafé’s te vinden. In Myanmar en Vietnam zal dit wat minder zijn hoewel er in de grotesteden een groot genoeg aanbod van internetfaciliteiten aanwezig zullen zijn.


Voltage

In Cambodja, Laos, Myanmar,Thailand en Vietnam is de spanning 220 volt, neem dus een universele stekker mee, als u elecktronishe producten wilt opladen.  


Adressen

 

Cambodia immigration

Address: No 332, Russian Boulevard, Phnom Penh, Cambodia
Tel: (+855) 12581558
Fax: (+855) 23890380

Website:http://www.immigration.gov.kh/
Email: info@immigration.gov.kh
Visa information: visa.info@immigration.gov.kh

Laos Immigration

Pol. Mj Saynakhone INTHAVONG
Deputy Director General of Administration, Lao P D R .Email: saynakhone@yahoo.com

POL.Capt Saysaming SIVILAY

Deputy Director of  Immigration Intelligence Division    EMail: Saysaming_SVL@yahoo.com 

Tel: ( 856-21) 219607
Fax: (856-21) 251287

http://www.immigration.gov.la/


Links

Visa

For more information about visa please contact the links bellow:

 

 


Medical:


Voor een lijst van alle ziekenhuizen en meer informatie over de medische zorg in Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand of Vietnam of elk ander land in Zuidoost-Azie zie de volgende links:

http://www.pacificprime.com/countries

http://www.international-healthcare.com


Vragen

Heeft u verdere vragen, of is iets niet helemaal duidelijk dan kunt u altijd een email sturen naar: info@bezoekindochina.nl. Wij zijn u graag van dienst!

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat